«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη και την υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Θ. Νίκος Νίτσας ύστερα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου για το θέμα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια, την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο επιστημονικός σύλλογος συζήτησε εκτενώς την έκκληση της συντονιστικής ομάδας δράσης κατοίκων «Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ώστε να συνδράμει ο Ι.Σ.Θ. στις προσπάθειες κατοίκων και φορέων, λαμβάνοντας συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. τόνισε:

«Στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση νοσηρότητας, όπως επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες.

Ζητούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος και την άμεση «διόρθωση» των ρυπογόνων αιτιών (π.χ με φίλτρα ή άλλα μέτρα απορρύπανσης) από βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής, ακόμη και αν αυτό απαιτεί την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τους, ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η υγεία κατοίκων και εργαζομένων.

Συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις της συντονιστικής ομάδας κατοίκων και φορέων που στόχο έχουν την ενημέρωση και την πρόληψη με ειδικές και χρήσιμες ομιλίες ιατρών-μελών του Ι.Σ.Θ.

Συστήνουμε ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων μελών του Ι.Σ.Θ. που θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (του τμήματος Χημείας για τις πηγές δυσοσμίας) και θα εξετάσει τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό».

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Ι.Σ.Θ. θα ανακοινώσει αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναλάβει στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου όπου πρόσφατα Δήμαρχος εξελέγη γιατρός-μέλος του Ι.Σ.Θ. με τον οποίο ο σύλλογος θα συνεργαστεί για αμεσότερα αποτελέσματα στην προσπάθεια πρόληψης και υγείας όσων ζουν και εργάζονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παράταση στις επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων που έχουν λήξει
FAMAR: Νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Το παραλήρημα ασθενών μετά από έμφραγμα επιδεινώνει την έκβασή τους