Τα φαρμακεία -μέλη του Συνεταιρισμού αλλά και  οι φαρμακοποιοί και τα μέλη του Δικτύου Green Pharmacy συνεχίζουν να στηρίζουν τη σημαντικότητα  της σωστής ενημέρωσης των ασθενών και της πρόληψης παθήσεων μέσα απο το φαρμακείο, ανακοινώνοντας μια ακόμα συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), αποκλειστικού μέλους της EULAR  για την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε απο τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. κ. Μίλτο Αγιούμπ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. στις 10 Οκτωβρίου με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.

Eνδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες τόσο απο την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Αθανασία Παππά,  όσο και απο διακεκριμένους επιστήμονες υγείας, που αναφέρθηκαν στα " ρευματικά και μυοσκελετικά νοσήματα ως  μία από τις κύριες αιτίες της αναπηρίας, συμβάλλοντας στη σημαντική απώλεια παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας".

Η συνεργασία του Ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.ΠΕ με το Σύλλογο, θα βασίζεται  σε δύο πυλώνες. Αρχικά, στην εκπαίδευση όλων των φαρμακείων -μελών για τη σωστή διαχείρηση και βοήθεια των ασθενών μέσα απο το φαρμακείο. Στη συνέχεια, στην υλοποίηση πιο  στοχευμένων  δράσεων, μέσω του δικτύου  Green Pharmacy, για την  αξιοποίηση των φαρμακείων του Συνεταιρισμού  ώς μέσο διασποράς της σωστής πληροφόρησης, ώστε να ευαισθητοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλος ο   πληθυσμός  στο κομμάτι της έγκαιρης διάγνωσης των ρευματικών νοσημάτων.

    

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο