Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχουν συνάντηση στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των οφειλών που έχει πέσει κατακέφαλα στους φαρμακοποιούς για χρέη που οι ίδιοι δεν αποδέχονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα εξ αυτών των χρεών είναι λάθος και οφείλονται στην αδυναμία ελέγχων από την πλευρά του ΤΣΑΥ λόγω της υποστελέχωσής του και εξαιτίας αυτού του γεγονότος του ανύπαρκτου αρχείου.

Σύμφωνα με πηγές, οι οφειλές που τους καταλογίζει ο ΕΦΚΑ αφορούν αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ ακούγεται ότι σε απόλυτο μέγεθος μπορεί να ξεπερνούν κάποιες από αυτές και τα 80.000 ευρώ. Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου τμήμα της οφειλής υφίσταται για δύο λόγους: ο πρώτος είναι η περίπτωση της εκχώρησης απαιτήσεων προς Τρίτους για οφειλές και άρα το ΤΣΑΥ δεν εισέπραττε τίποτα, και ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με  τον μήνα που ο Φαρμακοποιός έκλεινε, λόγω αδείας του, το φαρμακείο του το καλοκαίρι, όπου και το ΤΣΑΥ δεν εισέπραττε το ποσό του αντίστοιχου μήνα από το ΙΚΑ.

Στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων. Πηγές αναφέρουν ότι το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης έχει ξεπεράσει και τους 36 μήνες.

Στο μεταξύ, ο κλάδος πηγαίνει σε εκλογές - αυτό το Σάββατο - για την ανάδειξη τοπικών διοικητικών και πειθαρχικών συμβουλίων ανά Σύλλογο αλλά και εκπροσώπων στον ΠΦΣ, σε ένα κλίμα που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ομαλό. Η γενικότερη αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον του κλάδου, σε συνδυασμό με τα φημολογούμενα πορίσματα από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) φαίνεται ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση κάποιες διοικήσεις Συλλόγων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα