Νέα καταγγελία για άσκηση βίας εναντίον εργαζόμενου σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, έκανε την Παρασκευή η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, στο μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου", όταν ο πατέρας ενός νεογέννητου παιδιού απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι.

Αυτό που τελικά συνέβη ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από συνοδούς ασθενούς η προϊσταμένη του τμήματος επιστασίας και ιματισμού και υπάλληλος του προσωπικού φύλαξης του νοσοκομείου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλει τα φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας εντός των δημοσίων νοσοκομείων.

Ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη διοίκηση για τον περιορισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα περιστατικά βίας και ύβρεων σε βάρος του προσωπικού παρουσιάζουν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αυξητικές τάσεις και συνεχώς πυκνώνουν.

Μέτρα

Τα μέτρα που οφείλουν τα αρμόδια όργανα να λάβουν άμεσα αφορούν κάθε μορφή βίας, εξασφαλίζοντας τη φύλαξη των νοσοκομειακών χώρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό φύλαξης. 

"Οφείλουμε να κρατήσουμε τη Δημόσια Υγεία όλοι μαζί, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου", καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα