Από την Πέμπτη, ξεκινά η λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕΔΙ) Κεντρικής Αθήνας Β’ στο κτίριο επί της οδού Ηπείρου 38, όπου θα εξυπηρετούνται πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για  ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες, με όλες τις προδιαγραφές ενός άρτια εξοπλισμένου και ασφαλούς δημόσιου κτιρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, το κτίριο εγγυάται τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, σε συνάρτηση με τη βέλτιστη ποιότητα των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων.

Η νέα ΠΕΔΙ εντάσσεται  στο συνολικό σχέδιο του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας, για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και ασθενών από τις δομές του Οργανισμού.

Η διάρθρωση της Διεύθυνσης συνίσταται στα παρακάτω τμήματα:

  • Τμήμα Παροχών Ασθένειας.
  • Τμήμα Λογιστηρίου.
  • Τμήμα Φαρμακευτικής.
  • Τμήμα Γραμματείας.

 Η χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Αθήνας Β΄ είναι ο Δήμος Αθηνών.

Στη χωρική αρμοδιότητα της υφιστάμενης Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Αθήνας (Αχαρνών 96) παραμένουν οι Δήμοι: Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Ταύρου και Υμηττού.

Για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, η ΠΕΔΙ στην Αχαρνών θα μετακομίσει στην οδό Κεφαλληνίας 104, σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο.

Για τον λόγο αυτό η ΠΕΔΙ θα παραμείνει κλειστή από τις 9 έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2019. Από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 η ΠΕ.ΔΙ. θα λειτουργεί πλέον κανονικά στην οδό Κεφαλληνίας 104.