Υπογράφηκαν από τον Βασίλη Κικίλια οι διορισμοί 175 γιατρών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. 

Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει το υπουργείο Υγεία. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη μείωση των ωρών αναμονής των ασθενών.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

  • Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αφορούν 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ης  Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ. 
  • Οι 1.300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες.

Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

  • Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Οι προκηρύξεις για τους 1.350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

ΜΕΘ

Το απόγευμα της Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση εργασίας με τους διευθυντές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (φωτογραφία).

Όπως ανέφερε, βασική προτεραιότητα είναι η στελέχωσή των ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, με στόχο να λειτουργήσουν επιπλέον κλίνες.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του γενικού γραμματέα υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, καθώς και των διοικητών της 1ης και της 2ης ΥΠΕ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση