Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας με 13 νέα ασθενοφόρα.

Η προκήρυξη είχε γίνει το 2018, μέσω ΕΣΠΑ, αλλά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη δικαστικές προσφυγές από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου (φωτογραφία κάτω δεξιά) με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό (φωτογραφία κάτω αριστερά).

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων που είχε το τελευταίο τριήμερο ο κ. Παπαευσταθίου στα Παραρτήματα και στους Τομείς του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και στη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συζήτησε με τον κ. Αγοραστό το θέμα της έκβασης του διαγωνισμού για την προμήθεια των 13 νέων ασθενοφόρων. Το έργο είχε ενταχθεί το 2018 στο ΕΣΠΑ/Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014 – 2020.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για την εξέλιξη της νομικής (πλέον) διαδικασίας και για το χρονοδιάγραμμα, βάσει της νομοθεσίας, ολοκλήρωσης των ενστάσεων των εμπλεκομένων εταιρειών και των αντίστοιχων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ διαβεβαίωσε τον κ. Αγοραστό πως βασικό μέλημα του ιδίου, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών με την πλήρη νομιμότητα.

Ο κανόνας αυτός – είπε – διέπει τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, αποτελώντας παράλληλα και την ηθική (και επιτακτική) υποχρέωση όλων για την βέλτιστη παροχή των δωρεάν υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας προς τους πολίτες της χώρας.

Τρέχουν

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, οι διαδικασίες πλέον "τρέχουν" και συντονίζονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με βάση τη νομοθεσία που αφορά τις ενστάσεις επί των προμηθειών του εκάστοτε Δημόσιου Φορέα. Κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά και σε ζητήματα έργων που (κατά το παρελθόν) θα είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως η ανέγερση νέου κτιρίου για το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Κατέστη σαφές στον περιφερειάρχη πως η νέα διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι αρωγός και ανταποκρίνεται με αμεσότητα αλλά και με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία σε οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια τρίτων.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχες επαφές και έχουν επανεργοποιηθεί συνεργασίες με άλλες Περιφέρειες ή Φορείς.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ επισήμανε πως προέχει η κοινή και παραγωγική συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη νέα διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Σκοπός είναι να αποτελέσει τον οδηγό και τη βάση επίλυσης χρόνιων προβλημάτων και ελλείψεων που εν τέλει θα λειτουργήσει υπέρ της ανάπτυξης και της βελτίωσης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών προς όφελος όλων των πολιτών της Θεσσαλίας.
Συναντήσεις

Όπως ανακοινώθηκε από το ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και με τον αντιπεριφερειάρχη Τρίκαλων, Μιχαλάκη Χρήστο, τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Νούσιο Κωνσταντίνο και τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης Μπάρδα Κωνσταντίνο.

Συσκέψεις

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ολοκλήρωσε μία σειρά συσκέψεων με τον δήμαρχο Φαρσάλων, Εσκίογλου Μάκη, με τον Δήμαρχο Τεμπών, Μανώλη Γιώργο και με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Τσιάκο Βασίλη.

Πάρθηκανς αποφάσεις σχετικά με την άμεση λειτουργία μόνιμου Τομέα του ΕΚΑΒ στην πόλη των Φαρσάλων, αίτημα που παρόλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων διοικήσεων του ΕΚΑΒ, παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 2016.

Συμφωνήθηκε, επίσης, ο σχεδιασμός λειτουργίας μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γόννων και η εξέταση του ενδεχομένου μετεγκατάστασης του Τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας σε άλλο, πιο νευραλγικό (επιχειρησιακά) σημείο της πόλης.

Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, επισκέψεις στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας αλλά και στους Τομείς του ΕΚΑΒ Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας και Σοφάδων.

Ο κ. Παπαευσταθίου συναντήθηκε με τους εργαζομένους και σωματεία, λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τα λειτουργικά θέματα που υφίστανται και για τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν.

Δημ.Κ.