Ένταση των ελέγχων για εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, ενόψει Χριστουγέννων, ζητεί το υπουργείο Υγείας.

Σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Πρεζεράκου, που παρατίθεται πιο κάτω, καλούνται οι υπηρεσίες των Περιφερειών να διενεργούν ελέγχους εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε όλους τους χώρους απαγόρευσης του καπνίσματος.

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στους χώρους ψυχαγωγίας - διασκέδασης ανηλίκων, που αναπτύσσονται για τις ανάγκες των εορτών.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες καλούνται να προβαίνουν και σε υγειονομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, σε χώρους εκδηλώσεων, σε επιχειρήσεις αναψυχής και σε οχήματα μεταφοράς προϊόντων.

Καλούνται, επίσης, να ελέγχουν τους προσωρινούς πάγκους που αναπτύσσονται σε υπαίθριους και σε κλειστούς χώρους για τις αγοραστικές ανάγκες των εορτών.

Στο…μικροσκόπιο θα βρεθούν πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων και γενικότερα οι εγκαταστάσεις παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων.

Έλεγχοι θα γίνουν, τέλος, σε  τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Διευκόλυνση

Για την κάλυψη των αναγκών, οι Περιφερειάρχες καλούνται να διαθέσουν στους υγειονομικούς υπαλλήλους απαλλαγή από αλλότρια καθήκοντα και να τους διευκολύνουν στις μετακινήσεις τους, με παροχή αυτοκινήτων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους, εξασφάλιση οδοιπορικών εξόδων και εξόδων υπερωριακής απασχόλησης.

Ζητείται, επίσης, από τις Περιφέρειες να συντονίσουν τις ενέργειες στην περίπτωση εμπλοκής συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν και να προστατευθεί και διασφαλισθεί άμεσα η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον γενικότερα.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη