Σε μία σοβαρή καταγγελία για τις συνθήκες μετάγγισης των ασθενών, κάνουν γιατροί του Κρατικού της Νίκαιας. Σε ανακοίνωσή της, η Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών (ΑΡΣΙ) κάνει λόγο για ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονται σε θεραπεία χωρίς την απαραίτητη θέρμανση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τον Ιανουάριο του 2019 είχε προκύψει οξύ πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου. Τότε, και αφού οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είχαν ξεπαγιάσει για αρκετές  μέρες, είχε τελικά γίνει κατορθωτή μια προσωρινή τεχνική επιδιόρθωση.

Ήταν, όμως, προσωρινή και χρειαζόταν αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου συστήματος κεντρικού κλιματισμού του (μικρού) κτιρίου, εκτιμώμενου κόστους 20.000 ευρώ περίπου, ποσό πολύ μικρό σχετικά με τις συνολικές δαπάνες του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλουν, από τότε έως σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα, όπως συνέβη επί μεγάλο χρονικό διάστημα για τις αναγκαίες ανανεώσεις και συντηρήσεις χώρων και εξοπλισμού στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τονίζουν πως τις εορταστικές αυτές μέρες, οι υπεύθυνοι ζεσταίνονται μια χαρά στα σπίτια τους, στα γραφεία τους ή στο κτίριο της Βουλής, ενώ οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς (για τους οποίους το ραντεβού της μετάγγισης αίματος είναι θέμα ζωής ή θανάτου), τουρτουρίζουν αβοήθητοι.

"Δεν ανεχόμαστε οι ασθενείς μας να αντιμετωπίζονται διαρκώς από την πολιτεία ως παιδιά ενός κατώτερου θεού", τονίζουν οι γιατροί, για να σημειώσουν:

"Δεν ανεχόμαστε οι ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες (όπως οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από χρόνιες αναιμίες) να αντιμετωπίζονται ως 'περιττό βάρος'. Δεν ανεχόμαστε το σκόπιμο σαμποτάζ που γίνεται σε βάρος των δημόσιων νοσοκομείων, ώστε να δικαιολογηθεί η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους και οι συμπτάξεις με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), που προωθεί και προπαγανδίζει η σημερινή κυβέρνηση.

Να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους όλοι οι αρμόδιοι αλλιώς υπογράφουν την ομολογία συνενοχής τους".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα