Υψηλές απολαβές για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προβλέπει απόφαση του υπουργού Υγείας.

Η σχετική απόφαση του Βασίλη Κικίλια, που παρατίθεται πιο κάτω, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου 2019.

Καθορίζονται μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ στο ποσό των 3.900 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσης αποδοχές.

Για τους αντιπροέδρους, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθορίζονται μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις 3.200 ευρώ και στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται οι πάσης φύσης αποδοχές.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας στις 4 Νοεμβρίου 2019. Πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, οικονομολόγος (MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Βοστώνης), ο οποίος απεικονίζεται πάνω με τον υπουργό Υγείας.

Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα είναι ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος (φωτογραφία κάτω), παθολόγος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στις λοιμώξεις στα νοσοκομεία St George’s και St Thomas’ του Λονδίνου.

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα