Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η διοίκηση του Κρατικού της Νίκαιας, έπειτα από τον εντοπισμό σκουληκιού σε γεύμα ασθενούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου σε ασθενή η οποία νοσηλευόταν σε θάλαμο της Β' καρδιολογικής κλινικής. Την ώρα που έτρωγε μπιφτέκι, εντόπισε το σκουλήκι.

Ειδοποιήθηκε η προϊσταμένη, η οποία κατέθεσε σχετική αναφορά στη διεύθυνση του νοσοκομείου. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως "στη Β' καρδιολογική κλινική, στον θάλαμο 205 και στην ασθενή..., καθώς έτρωγε το μεσημεριανό φαγητό βρήκε μέσα σε αυτό σκουλήκι".

Οι γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν πως η ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται είναι κακή.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητεί την παρέμβαση του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και του αρμοδίου υπουργού.

Διοίκηση

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

Ο νέος αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.Νίκαιας - Πειραιά "Άγιος Παντελεήμων" ορκίσθηκε ενώπιον του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα, δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.

Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της διοίκησης του νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Νόμου 3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας  και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής.

Κατόπιν της οικείας αναφοράς  διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από τη διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας