Απάντηση στις αιχμές του υπουργού Υγείας σχετικά με τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία, έδωσε ο Κωνσταντίνος Λουράντος.

Με ανάρτηση στο facebook, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) σχολιάζει την απάντηση που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας στο ερώτημα δημοσιογράφου του Σκάι, για το εάν θα εκδηλώσουν οι φαρμακοποιοί ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία. Ο υπουργός έδωσε την εξής απάντηση:

"Κάποια πρόσωπα τώρα, συγκεκριμένα δεν συμφωνούν και έχουν άλλη άποψη. Να βγουν να πουν ότι αντίθετα με την πλειοψηφία των φαρμακοποιών, αυτοί οι λίγοι που είναι συγκεκριμένοι και με ονοματεπώνυμο, δεν θέλουν να κάνουν κοινωνική πολιτική με τους ογκολογικούς ασθενείς και όλους αυτούς, που είναι οι άνθρωποι που πάσχουν βαρέως".

Ο κ. Λουράντος απάντησε πως ο υπουργός χαρακτηρίζει ουσιαστικά ανάλγητους όσους δεν δέχονται να συμμετάσχουν χωρίς αμοιβή:

"Με όλο τον σεβασμό στις θέσεις του υπουργού Υγείας, τις οποίες όμως δεν ασπάζομαι έχω να δηλώσω το εξής:

Ανάλγητος δεν είναι αυτός που εκφράζει διαφορετική άποψη ή κρατά τις επιφυλάξεις του για την εκμετάλλευση του χώρου του φαρμακείου και του επιστήμονα φαρμακοποιού!

Ανάλγητος είναι αυτός, ο οποίος ενώ υποχρεούται να υπηρετεί με τις δικές του δυνάμεις τους ασφαλισμένους από τους οποίους εισπράττει τις εισφορές τους, δεν το κάνει και επιχειρεί να εφαρμόσει δωρεάν την κοινωνική πολιτική του μέσω τρίτων και εν προκειμένω με τους φαρμακοποιούς!

Το Κράτος - ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποζημιώνει τους φαρμακοποιούς όταν χρησιμοποιεί το φαρμακείο τους, όπως ακριβώς κάνουν και οι ίδιοι όταν χρησιμοποιούν κρατικές υπηρεσίες".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν