Επιστρέφουν στις θέσεις, που είχαν υποχρεωθεί να αφήσουν στο τέλος του 2018, οι τέως γιατροί των ΤΟΜΥ, οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Πρόκειται για περίπου 300 άτομα, οι οποίοι είχαν προσφύγει δικαστικά και δικαιώνονται από τις πρώτες αποφάσεις.

Με νόμο του Ανδρέα Ξανθού, είχαν υποχρεωθεί να επιλέξουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, εάν θα διατηρούσαν τη θέση στο Δημόσιο ή το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Αττικής (ΣΕΥΠ - ΠΦΥ Αττικής), η αγωγή των εναγόντων κατά της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είχε επιτυχή κατάληξη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2019, με δικηγόρο των γιατρών τον Δ. Βασιλείου. Ο αριθμός της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι 2457/2019.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΥΠ - ΠΦΥ Αττικής (Β. Ανεμοδουρά και Ι. Μπίτσικας ), σε συνεννόηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ψυχάρη, επισκέφτηκε τη 2η ΔΥΠΕ και συνάντησε τον υποδιοικητή Π. Αλεβίζο, με τον οποίον συζήτησαν το θέμα.

Ο υποδιοικητής, με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή Χ. Ροϊλού, δήλωσε ότι η Υπηρεσία περιμένει τους γιατρούς να αναλάβουν εκ νέου καθήκοντα.

Δικαιοσύνη

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο κ. Ψυχάρης (φωτογραφία) δήλωσε στο Iatronet:

"Όταν δεν λαμβάνεται πολιτική απόφαση για την επίλυση των προβλημάτων, οι γιατροί θα προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα