Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο "Αγία Όλγα", εξαιτίας των ελλείψεων γιατρών και προσωπικού.

Αυτό καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το οποίο έχει αποτυπώσει τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία κάθε τέσσερις μέρες. Σε καθημερινή βάση, εφημερεύει έως το μεσημέρι, πλην των ημερών που προηγούνται και έπονται της γενικής εφημερίας.

Παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία και εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, βασικές κλινικές υπολειτουργούν. Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπηρετούσαν 11, τώρα είναι 6), μειώθηκαν τα χειρουργικά τραπέζια από 5 (4 τακτικά και ένα έκτακτο) σε δύο (1 τακτικό και 1 έκτακτο).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναβάλλονται 40 προγραμματισμένα χειρουργεία την εβδομάδα και οι ασθενείς βρίσκονται επί μήνες στη λίστα αναμονής.

Η ΩΡΛ κλινική υπολειτουργεί, καθώς από πέντε γιατρούς έμειναν τρεις. Το Ακτινολογικό τμήμα έπαψε να κάνει μαστογραφίες, τρίπλεξ, υπέρηχο σε εξωτερικούς ασθενείς λόγω έλλειψης γιατρών.

Η Ουρολογική κλινική υπολειτουργεί, καθώς συνταξιοδοτήθηκαν δύο γιατροί και η Οφθαλμολογική δεν εφημερεύει, παρότι είναι επαρκώς στελεχωμένη.

Κενά

Οι κενές οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού είναι 120, σε σύνολο 440.

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποιούν την Τετάρτη τρίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις 8 έως τις 11 το πρωί και παράσταση στη διοίκηση. 

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καλεί τον υπουργό Υγείας να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και να μονιμοποιήσει τους εκτάκτους: "Λύση δεν είναι ούτε οι ΣΔΙΤ, ούτε η πρόσληψη προσωπικού με μπλοκάκι", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου
Πασχαλινό Bazaar της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer
H σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management