Τα προβλήματα διασφάλισης των ασθενών της εφημερίας από μολυσματικά περιστατικά, αναδεικνύει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για παθογένειες του Υγειονομικού Συστήματος, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και την κακή κατάσταση των υποδομών και του εξοπλισμού:

"Χθες, ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς για ολόκληρη τη Μακεδονία.

Οι δύο ειδικοί θάλαμοι αρνητικής πίεσης βρίσκονται στη Παθολογική κλινική 56 κλινών, που σε κάθε εφημερία εισάγει περί τους 75 ασθενείς με σοβαρά παθολογικά προβλήματα.

Το ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό οδηγήθηκε σε ειδικό θάλαμο του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), εξετάστηκε και μεταφέρθηκε στους ειδικούς θαλάμους της Παθολογικής κλινικής. 

Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του δεν φορούσαν τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό ατομικής προστασίας. 

Οι ειδικοί θάλαμοι της Παθολογικής κλινικής δεν έχουν ξεχωριστή είσοδο, ως όφειλαν με βάση τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται.

Η Παθολογική κλινική έχει τρεις νοσηλευτές στη βάρδια. Το προσωπικό ελάχιστο και για την περίθαλψη του ύποπτου κρούσματος".

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, ευτυχώς το δείγμα ήταν αρνητικό, όπως και όσα μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί:

"Την ώρα που στην Κίνα κτίζουν Νοσοκομεία σε 10 ημέρες, εμείς δεν είμαστε ικανοί να ανοίξουμε 100 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έτοιμες εξοπλισμένες με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι λίστες αναμονής ασθενών", επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Καλούν τον υπουργό Υγείας να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, προκειμένου να βελτιωθούν τα μέτρα ασφάλειας.

Με γρήγορες διαδικασίες, να προσλάβει 2.000 επικουρικό προσωπικό, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και να ανοίξουν οι κλίνες ΜΕΘ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους