Με δωρεές θα αναμορφωθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και στην κάλυψή του θα συμβάλλουν - εκτός από το Ίδρυμα Νιάρχος - η Αλίκη Περρωτή και η οικογένεια Θανάσης και Μαρίνας Μαρτίνου.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Υγεία, που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η υπό εξέλιξη δωρεά του Ιδρύματος "Πρωτοβουλία για την Υγεία" και τα σχέδια για την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων. Δύο γενικών νοσοκομείων σε Κομοτηνή και τη Σπάρτη και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε εκ μέρους της οργανωμένης Πολιτείας διαχρονικά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πολύ σημαντική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και αναφέρθηκε στον πατριωτισμό των Ιδρυμάτων, των ευεργετών, των ιδιωτών που στηρίζουν τη χώρα και τη στήριξαν στα χρόνια της κρίσης.

Στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας για την Υγεία", περιλαμβάνονται επίσης η προμήθεια τεσσάρων PET/CT τομογράφων σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ, με δύο νέα ελικόπτερα και δύο νέα αεροπλάνα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών, αλλά και η εκπαίδευση φοιτητών νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής, διασωστών του ΕΚΑΒ, γιατρών και χειρουργών για την αντιμετώπιση του τραύματος και ιατρικού προσωπικού για την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού