Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής, Ανάργυρος Μαριόλης, ανακηρύχθηκε καλύτερος γενικός ιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe. Θα βραβευτεί στο συνέδριο WONCA Europe που θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Wonca, είναι ο μόνος γενικός ιατρός που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2016) για τις υπηρεσίες του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο δρ Μαριόλης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με βαθμό "Άριστα" στο ΕΚΠΑ και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Γενική Ιατρική το 2000.  

Σε ηλικία 30 ετών, δημιούργησε το πρώτο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στην Ελλάδα, το κέντρο υγείας Βύρωνα το οποίο εξυπηρετούσε περισσότερες από 150.000 επισκέψεις ετησίως, με μια διεπιστημονική ομάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Διοργάνωσε διάφορες εκστρατείες και δημιούργησε, σε συνεργασία με τον δήμο Βύρωνα και άλλους φορείς, ειδικό ξενώνα κοινωνικής μέριμνας με 150 δωμάτια, όπου οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι άποροι έμεναν για να λαμβάνουν φροντίδα.

Το 2010, έφυγε από την Αθήνα για να αφιερωθεί στην ανάπτυξη του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, στο οποίο εξετάζονται περίπου 2.500 ασθενείς μηνιαίως. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο