Σε ηλικία 72 ετών, πέθανε ο Μιχάλης Βλασταράκος. Ο πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα, έπειτα από σύντομη νοσηλεία.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε:

"Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Πρώην Πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου. Τίμησε το λειτούργημα του Ιατρού και ως διακεκριμένος επιστήμονας, υπηρέτησε το ΕΣΥ, όπως και τον ιδιωτικό τομέα. Ένας ωραίος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στους οικείους του".  

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε και ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός:

"Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ένας 'ευπατρίδης' του Ιατρικού Συνδικαλισμού, ο πρώην Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος Μιχάλης Βλασταράκος. Ο Μιχάλης Βλασταράκος τίμησε με την επιστημονική του κατάρτιση, την ευπρέπεια, το ήθος, τη συγκρότηση και τη συναδελφικότητα του, τόσο το ιατρικό λειτούργημα, όσο και το ρόλο του στο ανώτερο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των γιατρών της χώρας.

Αξιοποίησε μάλιστα αυτό το ρόλο με απόλυτη προσήλωση στη θεσμική λειτουργία του ΠΙΣ ως συμβούλου της Πολιτείας, πάντα μαχητικός, τεκμηριωμένος, ευγενής και, κυρίως, εστιασμένος στη διεκδίκηση, χωρίς κομματικές «παρωπίδες», των καλώς νοουμένων συμφερόντων όλων των γιατρών (γιατρών ΕΣΥ, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και ελευθεροεπαγγελματιών). Αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου.  Ήταν μια συνεργασία ειλικρινής, που αναγνώριζε και σεβόταν τους διαφορετικούς θεσμικούς ρόλους , που έβαζε σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ  και της Δημόσιας Υγείας,  τις ανάγκες των ασθενών, την εξυγίανση  του συστήματος και το δημόσιο συμφέρον.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του".

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και συναδέλφους του.

Από το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Με βαθύτατη θλίψη το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΑ πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του ΙΣΑ, εκλέκτορα στον ΠΙΣ,πρώην προέδρου του ΠΙΣ και επί σειρά ετών προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου.

Ο πρόεδρος κ. Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του".

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του.

Tο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς και στους οικείους του:

"Ο ιατρικός κόσμος εκφράζει το σεβασμό του στη μακρόχρονη προσφορά του από τις διάφορες θέσεις ευθύνης και τη βαρυσήμαντη συνδικαλιστική του πορεία στο ανώτατο θεσμικό όργανο του ιατρικού κόσμου", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μιχάλη Βλασταράκου, διακεκριμένου επιστήμονα και επί σειρά ετών, εκπροσώπου του ιατρικού κόσμου της χώρας μας: 

"Το ήθος και η ευγένειά του, η σημαντική συνεισφορά του στο διαρκή θεσμικό διάλογο για την Υγεία στη χώρα μας, ας αποτελέσουν παράδειγμα για όλους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Βλασταράκος γεννήθηκε στην Aρεόπολη Λακωνίας, το 1948. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Αρεόπολη, αποφοίτησε από Λύκειο Αθηνών το 1966. Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972.

Υπηρέτησε την θητεία του στο Υγειονομικό Σώμα (1973 – 1975). Έκανε την υπηρεσία υπαίθρου στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας 1976. Ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και στο Ιπποκράτειο ως ωτορινολαρυγγολόγος (1977 – 1980).

Μετεκπαιδεύθηκε στην Αγγλία στην ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του ENT Hospital of London (1981). 

Η κηδεία του θα γίνει στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, στο νεκροταφείο Παπάγου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα