Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξης.

 

‘’Με γνώμονα ένα ευνοϊκότερο και δικαιότερο σύστημα για τους ασφαλισμένους και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κατατέθηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής του Ασφαλιστικού του ΙΣΑ στη δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση. 

Πρέπει να επισημανθεί ότι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι να καταργηθεί πλήρως η παρακράτηση της σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους που αναλαμβάνουν εργασία, καθώς πρόκειται για ένα δικαίωμα που οι ασφαλισμένοι έχουν κατοχυρώσει με τις εισφορές που έχουν καταβάλει και αντίκειται στην αρχή της δικαιοσύνης.

Ωστόσο στο Σχέδιο Νόμου παρά την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις προβλέπονται μειώσεις 30% στις συντάξεις όσων συνταξιούχων είχαν αναλάβει εργασία πριν τις 12/05/2016.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για το οποίο ο ΙΣΑ διατυπώνει τις ενστάσεις του.

Επίσης ο ΙΣΑ διατυπώνει τις θέσεις του για τα άρθρα που αφορούν την ανταποδοτική σύνταξη, τις εισφορές αυτοτελώς απασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών και τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης.’’