Eπίσκεψη στο κατάστημα κράτησης γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας πραγματοποίησε, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού και της Γενικής Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κας Σοφίας Νικολάου. Στο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επικεφαλής ήταν η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Αρετή Κεντιστού με Νοσηλεύτριες - Εκπαιδεύτριες Πρώτων Βοηθειών, Σαμαρείτες Διασώστες και Ψυχολόγο - Κοινωνικό Λειτουργό.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη, σηματοδοτεί την έναρξη των εκπαιδεύσεων τόσο στις Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, όσο και στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας των σωφρονιστικών υπαλλήλων του καταστήματος κράτησης, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, τον Ιανουάριο του 2020, μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Οι ανωτέρω εκπαιδεύσεις, θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας μεταξύ των Τομέων του Ε.Ε.Σ., από εξειδικευμένα στελέχη του Οργανισμού, πλήρως καταρτισμένα, κατόπιν συνεννόησης και αξιολόγησης των αναγκών με τους υπεύθυνους και αρμόδιους των κέντρων κράτησης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός στην πρώτη του αυτή επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας δήλωσε τα εξής: "Η εκδήλωση εστέφθη με απόλυτη επιτυχία. Απέσπασε ευμενέστατα σχόλια από τους παρισταμένους".

Η υλοποίηση αντίστοιχων εκπαιδεύσεων θα συνεχιστεί και σε άλλα καταστήματα κράτησης στο άμεσο μέλλον, σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατουμένους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο