Ξεκινά τη λειτουργία του, από τον Απρίλιο, το παγκόσμιο ερευνητικό κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Θα στεγαστεί σε προσωρινό χώρο και έως το τέλος του έτους θα έχει παραδοθεί και το οριστικό κτίριο, το οποίο θα είναι διαμορφωμένο με βάση τις προδιαγραφές πολυεθνικών επιχειρηματικών κολοσσών, όπως η Google.

Μιλώντας στο Iatronet, ο Αντώνης Φουστέρης (φωτογραφία πάνω), Corporate Affairs Lead της Pfizer Hellas, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων προσωπικού, το οποίο θα στελεχώσει το Παγκόσμιο Ψηφιακό Κέντρο της εταιρείας:

"Η πρωτοποριακή αυτή μονάδα θα απασχολήσει συνολικά 200 άτομα, με προοπτική αύξησής τους στο μέλλον. Το διοικητικό προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί, ενώ το επόμενο βήμα είναι η επιλογή προσωπικού εξειδικευμένου στις ψηφιακές τεχνολογίες".

Σύμφωνα με τον κ. Φουστέρη, η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη είναι μία στρατηγική επιλογή, με δεδομένη τη σημασία των νέων τεχνολογιών στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων:

"Επιστημονικές πρόοδοι, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να επισπεύσουν κατά δύο έτη την έρευνα και να μειώσουν κατά 60% το κόστος. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα να φτάνουν στους ασθενείς ταχύτερα οι καινοτόμες θεραπείες, με μικρότερο κόστος".

Όραμα

Περιγράφοντας τη σημασία του Κέντρου της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Φουστέρης κάνει λόγο για "εθνική επιτυχία", η οποία υλοποιήθηκε χάρη στο όραμα του Albert Bourla, διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, ο οποίος έχει γεννηθεί και εργαστεί στη συμπρωτεύουσα:  

"Σκεφτείτε πως λειτουργούν διεθνώς μόλις επτά παρόμοια κέντρα της Pfizer. Τα τέσσερα βρίσκονται στις ΗΠΑ, τα δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ένα στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί στην Ελλάδα μία μονάδα που θα ήθελε κάθε ευρωπαϊκή χώρα".

Το ερευνητικό κέντρο της Pfizer θα αλληλοεπιδρά με άλλα παγκόσμια hubs και θα έχει ως αντικείμενο στρατηγικές παραμέτρους στην έρευνα, όπως: User Experience, Artificial Intelligence, Algorithm Development και Machine Learning.

Σύμφωνα με τον κ. Φουστέρη, η σημασία της είναι τεράστια, καθώς παρέχει τεχνογνωσία, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα.

"Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί παγκοσμίως", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα