Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Δυόμισι μήνες έπειτα από την έκρηξη στα πλυντήρια, υπήρξε τη Δευτέρα νέο επεισόδιο, στο λεβητοστάσιο.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που σήκωσε σιδερένια τάπα σχεδόν 30 κιλών σε ύψος 2 μέτρων!

Το πετρέλαιο ανεφλέγη μέσα στην κεντρική κάμινο και ευτυχώς, όχι στις εγκαταστάσεις, καθώς αλλιώς θα μιλούσαμε για ατύχημα μεγάλης κλίμακας. 

Καπνοί και αναθυμιάσεις γέμισαν τον χώρο, ακόμη και μέσα στα χειρουργεία!

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από τύχη δεν είχαμε θύματα, αλλά κινδύνεψε σοβαρά ο θερμαστής της βάρδιας, που εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε έλεγχο σε άλλο σημείο (δεξαμενές). 

Θέρμανση, ζεστό νερό, δεν υπήρχαν μέχρι την Τετάρτη. Τα τμήματα των μαγειρείων και της αποστείρωσης λειτούργησαν ελλιπώς.

Εξαιτίας του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και της ελλιπούς συντήρησης, μπήκαν σε κίνδυνο άνθρωποι και ανεστάλησαν λειτουργίες απαραίτητες για ασθενείς και προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αμείλικτα και διαχρονικά ερωτήματα, κάνοντας λόγο για απαρχαιωμένες και επικίνδυνες μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Απάντηση

Στην καταγγελία των εργαζομένων απάντησε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου, επρόκειτο για "ελεγχόμενη διαρροή αερίων" για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου