Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την ακολουθία του Αγιασμού.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Πειραιά έδωσαν το «παρών» στη σεμνή τελετή που διοργάνωσαν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, στον εναρκτήριο λόγο του, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον κ. Σεραφείμ, τον κ. Κικίλια, τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ συνεχάρη το προσωπικό για το βαθύ αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει.

Ακολούθως σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η νέα Διοίκηση - ο ίδιος και ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος - θα είναι συνεργοί, συνοδοιπόροι και συμμέτοχοι, στις προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του Νοσοκομείου, δεδομένων των όποιων δυσκολιών, προκειμένου να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

O κ. Τουμπέκης ζήτησε τη συστράτευση όλων στην ενίσχυση του κομβικού ρόλου του νοσοκομείου τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, καθώς αυτό αξίζει τόσο στον Πειραιά όσο και στην πατρίδα μας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη υφή του έργου του Νοσοκομείου, ενώ συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το έργο που επιτελεί και ιδίως για τη σημαντική του προσφορά στα χρόνια της κρίσης, σε πολύ δύσκολους καιρούς, με πολλή αγάπη για τον ασθενή και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά και ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», βάσει του συνολικού προγραμματισμού της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας 

Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στη σημαντική δωρεά της εταιρίας PRODEA, με πρωτοβουλία της οποίας και σε απόλυτη συνεννόηση με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, ξεκινά άμεσα η πλήρης ανακαίνιση του 2ου και του 3ου ορόφου, όπως επίσης και στην εξίσου σημαντική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σύμφωνα με την οποία θα ανακαινιστούν εντός των επόμενων μηνών 135 χώροι υγιεινής (WC) στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και θα δοθούν εκατοντάδες νέα κλινοσκεπάσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, επισημαίνοντας: «Χαίρομαι που παρευρίσκονται στην εκδήλωση ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, βουλευτές, ο  Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, πρώην Δήμαρχοι, αιρετοί και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της πόλης. Υπάρχει μια ομοψυχία στην πόλη του Πειραιά, γεγονός ιδιαίτερα θετικό. Εύχομαι  καλή επιτυχία στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και να συνεχιστεί το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Μεταξά, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας».

Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χρήστος Ροϊλός αναφέρθηκε στην σημαντικό έργο που επιτελείται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά, σημειώνοντας ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Υγειονομική Περιφέρεια, εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου και την πεποίθησή του ότι το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» θα αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Θωμάς Κατσικάρος, αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, με κυριότερο αυτό της υποστελέχωσης, καθώς και για τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου, κατά τα οποία όμως το προσωπικό του Νοσοκομείου κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς του ασθενείς.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι φωνές της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας και οι μελωδίες της πιανίστα κ. Έλμας Καφετζιδάκη, υπό τη διεύθυνση της κ. Γεωργίας Χατζημανωλάκη και με, ενώ τον πλούσιο και γευστικό μπουφέ ετοίμασαν εξ’ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι του τμήματος διατροφής του Νοσοκομείου.

Τόσο η βασιλόπιτα όσο και τα άνθη αποτέλεσαν δωρεές Πειραιωτών Επιχειρηματιών, ενώ οι εξωτερικοί χώροι του Νοσοκομείου καθαρίστηκαν και καλλωπίστηκαν σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν Πειραιώτες καλλιτέχνες που δώρισαν πίνακες ζωγραφικής τους στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», σε μία  δράση που υποστηρίχτηκε από την «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]