Έκτακτη σύσκεψη για τον κοροναϊό, πραγματοποιείται το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας.

Πολιτική ηγεσία και επιστήμονες αναμένεται να αξιολογήσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, έπειτα από τη θεαματική αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία.

Μέσα σε δύο μόλις 24ωρα, τα κρούσματα στη γειτονική χώρα έφτασαν τα 100, από 16 που ήταν το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αριστοτέλους, οι ελληνικές υγειονομικές αρχές συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Πραγματοποιούν, επίσης, ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο "Μέτρα Δημόσιας Υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)".

Οι υπηρεσίες βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς.

Επικαιροποιούν όλες τις οδηγίες, βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών .λοιμωξιολόγων που έχει συγκροτηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας - νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ - ΕΚΑΒ - βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Δημ.Κ.