Την ανησυχία του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων για τυχόν εξάπλωση του κοροναϊού, εκφράζει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ).

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως - όπως αποδείχτηκε - στην Ιταλία δεν ήταν επαρκή τα μέτρα ενημέρωσης και πρόληψης, καθώς καταγράφονται πολλά κρούσματα και νεκροί:

"Χρειάζεται να βελτιωθεί η υγειονομική ετοιμότητα της χώρας μας", αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, για να σημειώσει:

"Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία εντοπισμένα μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Θα πρέπει, όμως, να βελτιωθούν τα μέτρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για την περίπτωση εμφάνισης μη εντοπισμένου κρούσματος στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).

Από την ΠΟΕΔΗΝ εκτιμάται πως χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη 2.000 υγειονομικών υπαλλήλων, για να ανοίξουν οι 100 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.

Απαιτείται να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και να εφοδιαστούν με μάσκες υψηλής προστασίας ώστε όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία ασθενείς – συνοδοί  υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα. 

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Υγείας να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’