Στην ημερίδα για τον νεανικό διαβήτη που διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων συμμετείχε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος Φ.Πατσουράκος, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει συνάντηση της Ομάδας εργασίας του ΙΣΑ και των ασθενών προκειμένου να ενημερωθεί η Επιτροπή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και τις ανάγκες που έχουν.

Επίσης ο κ. Πατσουράκος μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει επιμόρφωση των ιατρών και να δοθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης των αντιδιαβητικών φαρμάκων και σε άλλες κλινικές ειδικότητες που έχουν σχέση με την πάθηση όπως π.χ στους καρδιολόγους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έλλειψη των ειδικευόμενων και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργαστήρια που κινδυνεύουν με λουκέτο, λόγω των κακών πληρωμών, των κλειστών μικρών προϋπολογισμών και των μέτρων του claw back και του rebate.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να γίνει αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, τροποποίηση του ΕΚΠΥ και άμεση εφαρμογή των πρωτοκόλλων που θα οδηγήσουν σε συγκράτηση των δαπανών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD