Μάθαμε ότι προ ημερών το νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών φαρμακείων και του βρετανικού συστήματος Υγείας (NHS) θα περιλαμβάνει νέες υπηρεσίες.

Μεταξύ αυτών είναι η «discharge medicines service» που θα προσφέρεται από τον Ιούλιο του 2020 σε ασθενείς που μόλις βγήκαν από το νοσοκομείο και έχουν ανάγκη για συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τα καινούργια φάρμακα που τους συνταγογραφήθηκαν.

Το νοσοκομείο θα παρέχει ένα ψηφιακό «παραπεμπτικό» προς το φαρμακείο του ασθενή και ο φαρμακοποιός θα καλείται να επικοινωνήσει μαζί του.

Επίσης, από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν εξετάσεις για ηπατίτιδα C, ενώ προωθείται και ένα σχέδιο εμβολιασμών ταξιδίων μέσα στα φαρμακεία, που περιλαμβάνει εμβόλια για πολιομυελίτιδα, τυφοειδή πυρετό, ηπατίτιδα Α και χολέρα.

Οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες εφαρμογής των εμβολιασμών βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Επιπλέον ετοιμάζονται νέα πιλοτικά προγράμματα μέσα στο 2020 και το 2021 για μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και υπηρεσία διακοπής καπνίσματος.

Τέλος, η υπηρεσία κατά την οποία ασθενείς με ήπιες παθήσεις παραπέμπονται στα φαρμακεία της γειτονιάς τους θα επεκταθεί με τις παραπομπές να γίνονται και από γενικούς γιατρούς, αλλά και με την online ενημέρωση των φαρμακοποιών από το NHS.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια