Με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κόντρα στις συστάσεις των ειδικών, από το υπουργείο Υγείας  εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι τα προληπτικά μέτρα που παίρνουμε για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών, βάζουμε σε σοβαρό κίνδυνο ανθρώπους γύρω μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αν θέλουμε κάτι συλλογικό λοιπόν, ας φτιάξουμε ένα ανθρώπινο τείχος προφύλαξης των ευπαθών συμπολιτών μας γιατί μόνο εμείς μπορούμε να τους προστατεύσουμε.

Γαϊδουριά

Στο θέμα των εκδηλώσεων στην Πάτρα αναφέρθηκε και ο καθηγητής του London School of Economics (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, κάνοντας λόγο για "απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά":

Σε ανάρτηση στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως ο αν και ο νέος ιός έχει χαμηλή θνητότητα, εντούτοις η διασπορά που μπορεί να προκληθεί από τη συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις θα επηρεάσει κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, καρκινοπαθείς και όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]