Οι επιπτώσεις από την διασπορά του κοροναϊού στην Ευρώπη συνεχίζονται ακατάπαυστα και πολλές χώρες αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα καθώς τα συστήματα Υγείας δοκιμάζονται και τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν για να μειώσουν τα κρούσματα. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι η Γερμανία και η Αυστρία. Η τελευταία, που γειτνιάζει με την πολύπαθη Ιταλία, βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι πρωτόγωρα.

Σε σημερινή του δήλωση, ο αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο χρόνος επιστροφής σταν κανονικότητα είναι άγνωστος και πως οι μαθητές δεν  μπορούν να πάνε σχολείο προς το παρόν ακόμη για τέσσερις εβδομάδες. Οι οικονομικές επιπτώσεις για την χώρα από τον κοροναϊό είναι απίστευτες, τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι οι μετέπειτα παρενέργειες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθούν.

Την ίδια στιγμή, στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης, τα αποτελέσματα από τα τεστ για την SARS-CoV-2  γίνονται τώρα πολύ πιο γρήγορα, καθώς ανακοινώνονται μόλις 1,5 ώρα μετά. Μέχρι τώρα ο εργαστηριακός έλεγχος διαρκούσε  4 ώρες.  Με την επίσπευση του εργαστηριακού ελέγχου δίδεται η δυνατότητα εξέτασης και άλλων ύποπτων κρουσμάτων, με δεδομένο μάλιστα ότι τα τεστ επαρκούν.  

Στην γειτονική Γερμανία, στο μεταξύ, το Ινστιτούτο "Robert Koch" άλλαξε το επίπεδο επικινδυνότητας για τον συνολικό γερμανικό πληθυσμό από "μέτριο" σε "υψηλό". Αιτία της διαφοροποίησης είναι ο καταγεγραμμένος αριθμός κρουσμάτων και τα επείγοντα μηνύματα συναγερμού που φτάνουν στο Ινστιτούτο από τις Υπηρεσίες Υγείας και τα νοσοκομεία. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με νεώτερα στατιστικά στοιχεία, είς ότι αφορά τα κρούσματα κοροναϊού στην Γερμανία, το Αμβούργο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 16 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, με δεύτερη την Βάδη - Βυρτεμβέργη και την Βαυαρία με 10 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Βερολίνο και Βρέμη ακολουθούν με λιγότερα κρούσματα.

Στα μέτρα που λαμβάνονται για τα γερμανικά νοσοκομεία περιλαβάνεται  και η επίσκεψη ενός μόνο ατόμου καθημερινά για κάθε ασθενή.     

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management