Αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των συναθροίσεων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Λαμβάνοντας τον λόγο μετά τον λοιμωξιολόγο, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών.

Είπε χαρακτηριστικά πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία: "οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων".

Αυστηρή σύσταση απηύθυνε στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να έχουν επαφές με άτομα αυστηρώς εντός εκτός οικογενειακού κύκλου, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία εκτός σπιτιού:

"Αποδεκτές εξαιρέσεις είναι μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο, κίνηση για παροχή βοήθειας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όσους κυκλοφορούν χωρίς λόγο, θα απευθύνεται - σε πρώτη φάση - αυστηρή σύσταση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις