Κρίσιμο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο για την περαιτέρω λήψη περιοριστικών μέτρων στην Γερμανία λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με την Καγκελαρία, η συμπεριφορά  των πολιτών αύριο και μεθαύριο θα αποτελέσει το κριτήριο για την απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας.  

Στέλεχος της Κυβέρνησης διευκρίνισε μάλιστα ότι αύριο θα είναι η κρίσιμη μέρα για την απόφαση αυτή.

Αν δεν σημειωθεί βελτίωση σχετικά με την συμμόρφωση με τα μέτρα αύριο και μεθαύριο στα ομοσπονδιακά κρατίδια, επίκειται λήψη νέων μέτρων, πιο αυστηρών και περιοριστικών.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει για τον λόγο αυτό τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Γερμανός Υπουργός Υγείας: "Άμεση στήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού"

Στο μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά της συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργικού Συμβουλίου, έκανε έκκληση να υποστηριχθεί από όλους το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που διαμοιράζεται στα υγειονομικά ιδρύματα, προσθέτοντας ότι θα διασφαλίζει την υποστήριξή του προς αυτό στον αγώνα κατά του κορωναιού, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν  πως το προσωπικό αυτό, λόγω και της φροντίδας των παιδιών τους, υφίσταται διπλή επιβάρυνση.

Επεσήμανε δε ανάμεσα τα άλλα, ότι τα  θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων θα πρέπει να κοινοποιούν άμεσα τα νέα κρούσματα.

Αυστρία: Νομοθετικές αλλαγές και διάθεση κονδυλίων για την καταπολέμηση του κοροναιού

Στην Αυστρία συνεχίζεται η παροχή βοήθειας από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση του κοροναιού. Ένα νέο πακέτο εγκρίθηκε χθες από την επιτροπή κονδυλίων. Tην ίδια στιγμή, σε όλη την χώρα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, ενώ οι ευπαθείς ομάδες και οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει πλέον να έχουν επαφή με τους πελάτες.

Οι εργαζόμενοι στα ταμεία των καταστημάτων προστατεύονται με μάσκες, γάντια και Plexiglas, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του αυστριακού  οικονομικού επιμελητηρίου.

Να σημειωθεί ότι στην Αυστρία δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για Home Office. Η αντίστοιχη διάταξη που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στο δικαιακό πληροφοριακό σύστημα της χώρας ανακλήθηκε και επανεπεξεργάζεται, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Υγείας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ελβετία: Αύξηση κρουσμάτων

Ο αριθμός των θετικά διαγνωσμένων κρουσμάτων κοροναιού στην Ελβετία αυξήθηκε κατά πολύ, φτάνοντας τους 3.888. Μέχρι τώρα έχουν πεθάνει 33 άνθρωποι.

Στην Ζυρίχη έχουν διαγνωστεί θετικά 526 άτομα και έχουν πεθάνει 5.

Όλα τα καταστήματα, τα ρεστοράν, τα μπαρ όπως και κέντρα ψυχαγωγίας παραμένουν κλειστά μέχρι 19 Απριλίου.

Παράλληλα με τους ελέγχους στα σύνορά της χώρας με την Ιταλία, γίνονται έλεγχοι στα σύνορα με την Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα