Η φιλανθρωπική οργάνωση LifeArc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε ένα ταμείο ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών  για την υποστήριξη των ερευνητικών προσπαθειών κατά του νέου κοροναϊού, που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Το ταμείο θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη και τη δοκιμή  πιθανών θεραπειών που θα μπορούσαν να επιταχυνθούν για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του COVID-19.

Ως εκ τούτου, το LifeArc καλεί ακαδημαϊκούς ή εταιρείες που έχουν μόρια που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη να υποβάλλουν αιτήσεις για την χρηματοδότησή τους

"Το COVID-19 αποτελεί παγκόσμια έκτακτη ανάγκη. Η ανάπτυξη και η παρασκευή ενός εμβολίου είναι τουλάχιστον ένα χρόνο μακριά. Υπάρχει μια σαφής, επείγουσα ανάγκη τώρα για θεραπείες που μπορούν να μειώσουν το ποσοστό θνησιμότητας και νοσηρότητας ", δήλωσε η Melanie Lee, Διευθύνουσα Σύμβουλος στην LifeArc.

Η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου, ενώ οι αποφάσεις χρηματοδότησης θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την εβδομάδα που αρχίζει στις 27 Απριλίου.