Η φιλανθρωπική οργάνωση LifeArc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε ένα ταμείο ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών  για την υποστήριξη των ερευνητικών προσπαθειών κατά του νέου κοροναϊού, που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Το ταμείο θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη και τη δοκιμή  πιθανών θεραπειών που θα μπορούσαν να επιταχυνθούν για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του COVID-19.

Ως εκ τούτου, το LifeArc καλεί ακαδημαϊκούς ή εταιρείες που έχουν μόρια που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη να υποβάλλουν αιτήσεις για την χρηματοδότησή τους

"Το COVID-19 αποτελεί παγκόσμια έκτακτη ανάγκη. Η ανάπτυξη και η παρασκευή ενός εμβολίου είναι τουλάχιστον ένα χρόνο μακριά. Υπάρχει μια σαφής, επείγουσα ανάγκη τώρα για θεραπείες που μπορούν να μειώσουν το ποσοστό θνησιμότητας και νοσηρότητας ", δήλωσε η Melanie Lee, Διευθύνουσα Σύμβουλος στην LifeArc.

Η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου, ενώ οι αποφάσεις χρηματοδότησης θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την εβδομάδα που αρχίζει στις 27 Απριλίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;