Απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, προβλέπεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Μεταφορών.

Η απόφαση, που παρατίθεται πιο κάτω, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ορίζει τα εξής:

Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού, για το χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου και ώρα 06:00 έως και 15 Απριλίου και ώρα 15:00.

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει:

  • Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
  • Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
  • Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού, για το χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου και ώρα 06:00 έως και 15 Απριλίου και ώρα 15:00.

Η απόφαση δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι