Εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς για το θέμα του κοροναϊού, ορίστηκε ο καθηγητής του London School of Economis (LSE) Ηλίας Μόσιαλος.

Στη σχετική ανακοίνωση από το μέγαρο Μαξίμου αναφέρονται τα εξής:

"Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ορίζεται εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κοραναϊό".

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο, με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων.

Κατά την κρίση του κοροναϊού, έχει προχωρήσει σε πλήθος αναρτήσεων, με τις οποίες παρέχει στοιχεία για την εξέλιξη του ιού, κάνοντας παρεμβάσεις για ζητήματα που άπτονται της πανδημίας.

Απάντηση

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει:

Με χαρά δέχθηκα σήμερα την πρόταση του Πρωθυπουργού να εκπροσωπώ τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης της Covid-19.

Νωρίτερα, σήμερα, δέχθηκα και την πρόταση του Διευθυντή του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη να συμμετάσχω σε δεκαμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα