Πρωτόγνωρος είναι ο φόβος του κοροναϊού για τέσσερις στους πέντε Έλληνες, ενώ πάνω από το 80% επικροτούν τους χειρισμούς από πλευράς Κυβέρνησης και Πρωθυπουργού.

Ωφελημένος από την κρίση εμφανίζεται και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές κρίσεις (61%) και τις λιγότερες αρνητικές (24%) μεταξύ των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα πληθυσμού της Opinion Poll, η οποία διενεργήθηκε σε τυχαίο δείγμα 1.095 νοικοκυριών σε πανελλαδική κλίμακα, το διάστημα 23 έως 26 Μαρτίου.

Σκοπός της έρευνας, που παρατίθεται πιο κάτω, ήταν να αξιολογηθεί η στάση των πολιτών στα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν και φαίνονται στο πιο κάτω γράφημα, φαίνεται πως το 45,8% των ερωτηθέντων ανησυχούν πολύ και το 40,6% ανυσηχούν αρκετά για τη διάδοση του ιού στην Ελλάδα.

Το 30% εκτιμούν πως το ΕΣΥ θα αντέξει στην πίεση, ενώ το 72,1% εκτιμούν πως η κρίση θα κρατήσει τρεις ή περισσότερους μήνες.

Για πάνω από το 80% των ερωτηθέντων, μάλιστα, ο φόβος για την επιδημία είναι πρωτόγνωρος.

Το 61,5% απαντάει πως είναι σίγουρα η πρώτη φορά που νιώθει παρόμοια απειλή και το 16% πως μάλλον είναι η πρώτη φορά. 

Κυβέρνηση

Το 85% των συμμετεχόντων εκφράζουν θετική άποψη για τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, με δεύτερο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τρίτο τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Επιπλέον Πληροφορίες