Πρωτόγνωρος είναι ο φόβος του κοροναϊού για τέσσερις στους πέντε Έλληνες, ενώ πάνω από το 80% επικροτούν τους χειρισμούς από πλευράς Κυβέρνησης και Πρωθυπουργού.

Ωφελημένος από την κρίση εμφανίζεται και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές κρίσεις (61%) και τις λιγότερες αρνητικές (24%) μεταξύ των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα πληθυσμού της Opinion Poll, η οποία διενεργήθηκε σε τυχαίο δείγμα 1.095 νοικοκυριών σε πανελλαδική κλίμακα, το διάστημα 23 έως 26 Μαρτίου.

Σκοπός της έρευνας, που παρατίθεται πιο κάτω, ήταν να αξιολογηθεί η στάση των πολιτών στα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν και φαίνονται στο πιο κάτω γράφημα, φαίνεται πως το 45,8% των ερωτηθέντων ανησυχούν πολύ και το 40,6% ανυσηχούν αρκετά για τη διάδοση του ιού στην Ελλάδα.

Το 30% εκτιμούν πως το ΕΣΥ θα αντέξει στην πίεση, ενώ το 72,1% εκτιμούν πως η κρίση θα κρατήσει τρεις ή περισσότερους μήνες.

Για πάνω από το 80% των ερωτηθέντων, μάλιστα, ο φόβος για την επιδημία είναι πρωτόγνωρος.

Το 61,5% απαντάει πως είναι σίγουρα η πρώτη φορά που νιώθει παρόμοια απειλή και το 16% πως μάλλον είναι η πρώτη φορά. 

Κυβέρνηση

Το 85% των συμμετεχόντων εκφράζουν θετική άποψη για τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, με δεύτερο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τρίτο τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα