Οι Γερμανοί πολίτες αναμένουν αυστηρότερα μέτρα λόγω του κοροναϊού. Σε μια χώρα όπου τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς όπως και σε όλη την Ευρώπη, φαντάζουν αναπόφευκτες νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση όπως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία. 

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα κατά του κοροναϊού, ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Jens Spahn (CDU), δήλωσε ότι  αναμένει πως η επιβάρυνση των γιατρών και των νοσοκόμων θα συνεχίσει να αυξάνεται το προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για "ηρεμία πριν από τη θύελλα", ανέφερε χαρακτηριστικά στο Βερολίνο. "Κανείς δεν μπορεί να πει ακριβώς τι θα επακολουθήσει  τις επόμενες εβδομάδες."

Συνεπώς, όπως είπε, είναι  απαραίτητο να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωναϊού και να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Την ίδια στιγμή, από την κυβέρνηση "τρέχουν" ήδη  σχέδια για την περίοδο μετά την εκτεταμένη παύση της δημόσιας ζωής. Ο  υπουργός Υγείας σκοπεύει να συνεργαστεί και με άλλες αρχές τις επόμενες εβδομάδες μέχρι το Πάσχα.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας “YouGov”, σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών αναμένουν περαιτέρω περιορισμούς στην ατομική τους ελευθερία.

Το 64% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα μέτρα που υιοθετούνται για την αποφυγή των διαπροσωπικών επαφών θα γίνουν πιο αυστηρά. Μόνο το 20% δεν το πιστεύει, ενώ το 16% δεν απαντά. Σύμφωνα με την έρευνα, η αποδοχή των μέτρων είναι τεράστια.

Δυναμική

Επί του παρόντος, πάντως, δεν είναι δυνατόν να αποσαφηνιστεί η εξέλιξη και η δυναμική της λοίμωξης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου "Robert Koch", Lothar Wieler, " δεν είναι ακόμα δυνατό να κάνουμε μια σαφή δήλωση αν η δυναμική της μόλυνσης έχει αποδυναμωθεί.

Ορισμένες πόλεις και κρατίδια  κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τον αριθμό των κρουσμάτων, που εκδηλώθηκαν λόγω, συναθροίσεων, εορτών, εκδηλώσεων ή ταξιδιών. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί οι εορτασμοί εξακολουθούν να υφίστανται ", δήλωσε  ο Wieler.

Εξέφρασε επίσης ανησυχία για την εμφάνιση μεμονωμένων κρουσμάτων στα γηροκομεία. Ο Wieler επίσης υπενθύμισε ότι οι νέοι χωρίς προηγούμενη ασθένεια μπορεί να νοσήσουν και να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομείο λόγω του COVID -19.

Ο Jens Spahn επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η Γερμανία κατόρθωσε να προετοιμαστεί εγκαίρως στον ιατρικό τομέα λόγω ενός μεγάλου αριθμού εξετάσεων. Με 300.000 - 500.000 τεστ την εβδομάδα, η αποδοτικότητα και χωρητικότητα είναι επίσης πολύ υψηλή σε σύγκριση με τα διεθνή πρότυπα, είπε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα