Καλύπτεται και από το ΙΚΑ το εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Την απόφαση αυτή έλαβε η διοίκηση του Ιδρύματος, ενώ η αρμόδια διεύθυνση απέστειλε σήμερα και τη σχετική εγκύκλιο προς τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου (2008 – 2009), το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) θα διατίθεται από τις μονάδες Υγείας του Ιδρύματος, μετά τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2008, όσες ασφαλισμένες ηλικίας 12 έως 15 ετών επιθυμούν να προβούν στον εμβολιασμό, μπορούν να το προμηθευτούν από ιδιωτικό φαρμακείο, χωρίς συμμετοχή, μετά από συνταγογράφηση από γιατρό του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, παιδίατρο ή γυναικολόγο.

Στις μονάδες Υγείας όπου δεν υπάρχουν ειδικοί γιατροί, μπορούν να το συνταγογραφούν οι διευθυντές τους ή οι προϊστάμενοι των Υγειονομικών Υπηρεσιών, οι ελεγκτές, οι παθολόγοι και οι γενικοί γιατροί, επισυνάπτοντας γνωμάτευση ειδικού γιατρού.

Τα στοιχεία ου ειδικού γιατρού και η ημερομηνία της σχετικής γνωμάτευσης, θα αναγράφονται στη συνταγή. Στην ίδια συνταγή δεν επιτρέπεται η αναγραφή άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος.

Οι προϋποθέσεις θα εξετάζονται από ελεγκτή γιατρό του Ιδρύματος, ο οποίος υποχρεούται να θεωρεί τις συνταγές και να καταγράφει όλα τα στοιχεία (όνομα, αριθμό μητρώου ασφαλισμένου, ηλικία, ονομασία εμβολίου) σε ειδική για το σκοπό αυτό κατάσταση, προκειμένου να υπάρχουν επαρκή επιδημιολογικά και στατιστικά στοιχεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα