Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ για κορωνοϊό, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικό του νοσοκομείου Σύρου, το οποίο ήρθε σε επαφή με θετικό στον ιό ασθενή, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, με την εξής διευκρίνιση:

"Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης περιστατικών Covid-19 και σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων, ενημερώνει κάθε ασθενή (ή συνοδό αυτού) χαρακτηρισμένο ως "ύποπτο" κρούσμα από τον ΕΟΔΥ (ή κατόπιν απεικονιστικών εξετάσεων στο νοσοκομείο) για τη διαδικασία λήψης φαρυγγικού δείγματος (ώρα λήψης ώστε να είναι πλησίον της ώρας αναχώρησης του πλοίου προς Πειραιά, μιας και το εργαστήριο αναφοράς είναι το "Παστέρ").

Κατόπιν της επιβεβαίωσης του πρώτου θετικού κρούσματος κορωνοϊού στη Σύρο, το οποίο ήταν νοσηλευόμενο περιστατικό στο νοσοκομείο Σύρου, κρίθηκε σκόπιμη - για λόγους δημόσιας υγείας και διασφάλισης της κοινότητας - η λήψη δείγματος από 23 μέλη του προσωπικού, τα οποία είχαν έλθει σε χαμηλή εργασιακή επαφή με το θετικό περιστατικό. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ήταν στο σύνολό τους αρνητικά. Η διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου εμμένουν στην, κατά το δυνατόν, μεγαλύτερη λήψη δειγμάτων για ταχύτερη ανίχνευση θετικών περιστατικών.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ουδέποτε χρέωνε και δεν χρεώνει (ή προτίθεται να καταλογίσει) σε ασθενείς το κόστος για την εξέταση δείγματος. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ασφαλώς και ενημερώνει πλήρως και με σαφήνεια κάθε ασθενή (ή συνοδό) για τα όσα ορίζονται στα ισχύοντα έγγραφα των Υγειονομικών Αρχών. Είναι κρίσιμο σε αυτές τις ώρες κρίσης ο καθένας να λαμβάνει ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση. Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου δεν εμπλέκεται στην κοστολόγηση-τιμολόγηση-πιθανή είσπραξη του εξεταστικού κόστους.

Η νησιωτικότητα, η διάσπαρτη υγειονομική κατανομή στις Κυκλάδες και η μείωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς τον Πειραιά καθιστούν δυσχερή τον εργαστηριακό έλεγχο των υπόπτων κρουσμάτων. Η ξεκάθαρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων (ασθενών, Νοσοκομείων, εργαστηρίων αναφοράς) είναι κρίσιμη, ώστε να μην αναλίσκεται ωφέλιμος χρόνος σε δημόσιες αντιπαραθέσεις".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα