Μέχρι στιγμής, πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην επιδημία του κορωνοϊού, ανέφερε τη Δευτέρα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου.

Οι δυσκολίες - είπε - είναι μεγάλες και επιβάλλουν αταλάντευτη συστράτευση στις γραμμές που υποδεικνύουν οι ειδικοί: "Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας. Και, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δημοσιοποίησε δύο γραφήματα, από τα οποία προκύπτει πως η Ελλάδα έχει καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με άλλες χώρες, τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και στον αριθμό των θυμάτων της COVID-19.

Στην ίδια κατεύθυνση βρισκόταν και σημερινό δημοσίευμα του Iatronet, με συγκριτικά στοιχεία για τη θνησιμότητα από τη λοίμωξη στην Ευρώπη.

Στο πρώτο γράφημα που έδωσε ο κ. Πέτρας (κάτω), φαίνεται πως η Ελλάδα έχει τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, σε σχέση με το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Πορτογαλία, που έχουν παραπλήσιους πληθυσμούς.

Νεκροί

Στο δεύτερο γράφημα (κάτω) φαίνεται ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 και η χώρα μας έχει, επίσης, τα λιγότερα θύματα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό. 

Άξονες

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η Κυβέρνηση εντείνει τις δράσεις της στους άξονες που όρισε, από την πρώτη στιγμή, ο Πρωθυπουργός:

  • Ανάσχεση της διασποράς του ιού.
  • Ενίσχυση του Συστήματος Υγείας.
  • Στήριξη της οικονομίας και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την ανάσχεση της διασποράς του ιού, έχει "φρενάρει ο ιός", αλλά "αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε. Και αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι μαζί. Γι’ αυτό παρατάθηκαν μέχρι και τις 27 Απριλίου τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας".

H Κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα. Προκαλούν, ωστόσο, προβληματισμό, φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακή στην Αγία Τριάδα της Πάτρας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη