Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιλαμβανόμενη τις αυξανόμενες ανάγκες καθώς και την έλλειψη εξοπλισμού, αναπτύσσει δράσεις για το σχεδιασμό και κατασκευή συγκεκριμένων ιατροτεχνολογικών προϊόντων με στόχο την προστασία ιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με κρούσματα από τον ιό COVID-19.

Ειδικότερα, στη Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν προστατευτικά καλύμματα (ασπίδες) προσώπου μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης (3-D printing).

Παράλληλα η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας έχει τη δυνατότητα σχεδιασμού και εκτύπωσης απλών εξαρτημάτων (π.χ. προσαρμογείς για αναπνευστήρες), καθώς και την κλινική δοκιμή και εφαρμογή τους.

Προσεχώς, ικανός αριθμός προστατευτικών ασπίδων θα προσφερθεί από την Ιατρική Σχολή Αθηνών στα νοσοκομεία «πρώτης γραμμής» της Αθήνας.

Φωτο: Προστατευτική ασπίδα προσώπου τύπου "3DVFaceShield"

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας