Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε μεγάλα νοσοκομεία "αναφοράς" για τον κορωνοϊό, όπως "Ευαγγελισμός", "Αττικόν" και "Θριάσιο".

Στον "Ευαγγελισμό" μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, ο οποίος ανέδειξε τους λόγους και τα αιτήματα των δράσεων.

Κατήγγειλε την κυβερνητική προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών, ωστόσο αυτό δεν κάμπτει τον αγώνα τους, σημείωσε.

Στον προαύλιο χώρο, μπροστά από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) εισέβαλαν την ώρα της κινητοποίησης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με ειδική εξάρτηση, επικαλούμενες την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με υλικά υγιεινής και Μέτρα Ατομικής Προστασίας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων 2.000 Επικουρικού Προσωπικού που, ενώ έχουν ανακοινωθεί.

Ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ.

Αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρέπει να ανοίξουν όλα τα Δημόσια Κρεβάτια που είναι κλειστά και να στελεχωθούν με το αναγκαίο Μόνιμο Προσωπικό.

Άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους. Όλες οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, το επέτυχαν μέσα από μαζικά τεστ, όταν στην Ελλάδα συμπολίτες μας με συμπτώματα δεν έχουν πρόσβαση σε τεστ εάν δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια