"Είδαμε νωρίς τον επερχόμενο κίνδυνο αυτής της κρίσης της Δημόσιας Υγείας. Συστήσαμε γρήγορα Επιτροπές εμπειρογνωμόνων - λοιμωξιολόγων - επιδημιολόγων, για να μας συμβουλεύσουν επιστημονικά.

Οργανώσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, το ΕΚΑΒ, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και πήραμε μέτρα νωρίς, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα και πάνω απ’ όλα τις ζωές των Ελλήνων και την αξία της ανθρώπινης ζωής, έναντι της οικονομίας".

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στο ερώτημα του Πρακτορείου Reuters "πώς η Ελλάδα διαχειρίζεται πετυχημένα τη κρίση του κορωνοϊού".

Αναφορικά με τον "πόλεμο" των προμηθειών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: "Φροντίσαμε σε έναν τεράστιο ανταγωνισμό, με αθέμιτα μέσα, όπως βλέπετε, για τα μέσα ατομικής προστασίας, παρότι είμαστε μια χώρα η οποία βγήκε από μια κρίση δέκα χρόνων".

O κ. Κικίλιας χαρακτήρισε σύγχρονους ήρωες τους γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες του ΕΚΑΒ, τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και όσους εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τέλος, δήλωσε πως οι Έλληνες πολίτες δείχνουν μεγάλη υπευθυνότητα, καθώς "αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα με παρρησία, με θάρρος και με πατριωτισμό και έχουν συντελέσει τα μέγιστα σε αυτήν τη μέχρι τώρα πορεία".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]