Οι φυσικοθεραπευτές - εταίροι σε νομικά πρόσωπα (Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. κ.λπ.)  μάλλον «τιμωρούνται» για το επιχειρείν, καθώς, σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, δεν μπορούν να λάβουν καμία ενίσχυση από το Κράτος για το μήνα Απρίλιο.

Ενώ, όπως επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών - Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ, ο ΚΑΔ 86.90.13 ήταν από τους πρώτους ΚΑΔ που εντάχθηκαν στους πληττόμενους και ενώ οι φυσικοθεραπευτές που διατηρούν ατομικές επιχειρήσεις έχουν αποζημιωθεί με τα 600 ευρώ που δόθηκε για τους επιστήμονες εν γένει, εντούτοις, οι φυσικοθεραπευτές - εταίροι σε νομικά πρόσωπα δεν έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στους δικαιούχους.

Άλλες κατηγορίες επιστημόνων κατάφεραν τα Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας να τους εντάξουν στο πρόγραμμα και ας ήταν εταίροι σε νομικά πρόσωπα (πολιτικοί μηχανικοί, ιατροί, οικονομολόγοι κ.λπ.), όμως για αυτή την πολύ μικρή  μειοψηφία των 200 φυσικοθεραπευτών δεν έχει υπάρξει λύση.

Οι επανειλημμένες προσπάθειες και οχλήσεις του Π.Σ.Φ από τις 16 Απριλίου δεν είχαν  κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και η παραπομπή της αρμοδιότητας περιέρχεται «από τον Άννα στον Καϊάφα».

Οι φυσικοθεραπευτές έχουν μια μείωση του εξυπηρετούμενου αριθμού ασφαλισμένων κατά 50%-95% και έχουν απόλυτη ανάγκη έστω και αυτή τη μικρή ενίσχυση.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά:

«Χαριτολογώντας, εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση “Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”  καθώς ενώ έχουν ενταχθεί στους δικαιούχους και έχουν λάβει την ενίσχυση των 600 ευρώ των Επιστημόνων, το σύνολο των εταίρων των Νομικών προσώπων άλλων επαγγελματιών, οι φυσικοθεραπευτές - εταίροι σε νομικά πρόσωπα (Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. κ.λπ.) δεν θα πάρουν, από ό,τι φαίνεται, ούτε σεντ από το περιβόητο βοήθημα των 600 ευρώ του Απριλίου, αν δεν καταφέρουν οι ειδικοί να ανοίξουν  το σύστημα για τους εταίρους σε νομικά πρόσωπα με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 86.90.13.

Έχω κουραστεί να επικοινωνώ με τα γραφεία των Υπουργών χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ κοντεύει περίπου ένας μήνας από την πρώτη μας επιστολή.

Είναι κρίμα και άδικο, από το σύνολο των 2.500 φυσικοθεραπευτών, αυτή η μικρή μερίδα των 200 φυσικοθεραπευτών – εταίρων σε Νομικά Πρόσωπα να τιμωρηθούν και να μην λάβουν την ενίσχυση γιατί δεν μπορούν να βρουν τον τρόπο οι ειδήμονες των Υπουργείων».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο