Πριν από την σύσκεψη με τους συναδέλφους του από τις δημοφιλείς χώρες τουριστικού προορισμού ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Mass θέλησε να μετριάσει τις προσδοκίες αναφορικά με τα καλοκαιρινά ταξίδια.

"Οι διακοπές φέτος δεν θα είναι όπως τις ξέραμε στο παρελθόν", είπε σήμερα το πρωί, απευθυνόμενος σε γερμανικό Μέσο.

Η πανδημία του κορωνοιού δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, τόνισε, και πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα ασφαλείας για την περίπτωση που οι αριθμοί επιμόλυνσης αυξηθούν και πάλι. Υπάρχουν βέβαια και οι θετικές εξελίξεις, τόνισε, καθώς αρκετές χώρες έχουν εξαγγείλει το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες.

Χθες βράδυ υπογράμμισε μάλιστα ότι πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί καραντίνας εντός της ΕΕ και να ισχύουν μόνο για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τρίτες χώρες.

Ο Maas επεσήμανε πάντως πως θα πρέπει να υπάρξουν στις χώρες των διακοπών περιορισμοί λόγω της πανδημίας.

Ο υπουργός επρόκειτο σήμερα το μεσημέρι  να συσκεφθεί με τους συναδέλφους του από τις τουριστικές χώρες και να συζητήσει πως μπορούν να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας.

Ελλάδα

Στην τηλεδιάσκεψη είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Η συζήτηση θα περιστρεφόταν γύρω από τους κανονισμούς της καραντίνας, τους ταξιδιωτικούς ορισμούς αλλά και την συνεργασία των υγειονομικών αρχών.

Στόχος είναι να υπάρξει από την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση, που ισχύει αυτή την στιγμή στην Γερμανία, μία ταξιδιωτική οδηγία από τις 15 Ιουνίου, ώστε να μπορέσουν να κρίνουν οι πολίτες που να πάνε και τι μέτρα ισχύουν στον εκάστοτε τουριστικό προορισμό.    

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σε αναζήτηση εφαρμοστικών στρατηγικών για τη χρηματοδότηση του καρκίνου
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;