Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει και πάλι έμπρακτα και με πνεύμα αλληλεγγύης το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ελληνική κοινωνία, ολοκληρώνοντας μια πολύ επίκαιρη και στοχευμένη δωρεά προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Έτσι, το Ίδρυμα, κοινωνεί το μήνυμα του εθνικού καθήκοντος και ηθικού χρέους, σε μία εποχή μάλιστα, όπου η Ελλάδα, έχοντας αφήσει πίσω την οικονομική κρίση, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

H δωρεά στο Ε.ΚΕ.Α. εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γνώμονα την ενίσχυση της ετοιμότητας και έγκαιρης αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, συνολικού προϋπολογισμού €5.000.000, που σχεδίασε και υλοποιεί το Ίδρυμα στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018.

To Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συμμερίστηκε και αξιολόγησε εγκαίρως το μακρόπνοο όραμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προβαίνοντας στη σημαντική αυτή δωρεά του που καθιστά τον φορέα ακόμη πιο ισχυρό προκειμένου να επιτελέσει το έργο του και τον σκοπό του.

Η εν λόγω δωρεά, συνολικού προϋπολογισμού ~ €310.000, αφορά:

Στην προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της Σταθερής Αίθουσας Αιμοληψιών Δυτικής Αττικής του Ε.ΚΕ.Α. στο Αιγάλεω (Θηβών 314) και περιλαμβάνει απαραίτητα εργαστηριακά έπιπλα (πτυσσόμενα τραπεζάκια, πολυθρόνες αιμοληψίας, ορθοστάτες ορών κ.ά.). Η σταθερή αίθουσα λειτουργεί ήδη εδώ και 5 μήνες, με μεγάλη επιτυχία, όντας ο πρώτος ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου ο εθελοντής αιμοδότης μπορεί να αιμοδοτήσει σε περιβάλλον εκτός νοσοκομείου.
Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα ο ρόλος της σταθερής αίθουσας είναι ενισχυμένος και ιδιαίτερα σημαντικός για τη διατήρηση των αποθεμάτων αίματος εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Παράλληλα, έχει ήδη παραληφθεί ο εξοπλισμός και για τη δεύτερη -από τις συνολικά τέσσερις σταθερές αίθουσες αιμοληψιών που σχεδιάζεται να αναπτυχθούν σταδιακά στην Αττική-, η οποία βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.

Στην προμήθεια τεσσάρων οχημάτων τύπου βαν  τα οποία άμεσα θα χρησιμοποιηθούν, πλήρως εξοπλισμένα ως κινητές μονάδες αιμοληψίας. Τα αυτοκίνητα έχουν παραληφθεί και είναι έτοιμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξορμήσεων του εξειδικευμένου προσωπικού του Ε.ΚΕ.Α. με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε μονάδες αίματος.
Ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α., κύριος Παναγιώτης Κατσίβελας, απευθύνει βαθύτατες ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση για την ουσιαστική του συμβολή στο έργο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αλλά και για τη στρατηγική επιλογή που έκανε να στηρίξει και να προβάλει την αιμοδοσία ως μια πράξη ύψιστου ανθρωπιστικού και κοινωνικού καθήκοντος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο