"Το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό το χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι".

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το σύστημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών Υγείας, νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων.

Περιλαμβάνει, επίσης, επαρκή μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά και 687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά μας από 1.100 εγκρίσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν.

Θα διατεθούν επιπλέον διαγνωστικά τεστ και υπάρχει ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.

Για την καλύτερη ανταπόκριση του συστήματος, προβλέπεται και περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας από τον ΕΟΔΥ.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως ο πρώτος κύκλος της αντιμετώπισης του κορωνοϊού περιελάμβανε πρόληψη, οργάνωση, σχέδιο και αντιμετώπιση το χειμώνα και την άνοιξη και στέφθηκε με επιτυχία.

Συνθήκες

, να έχουμε και κίνηση, γιατί αυτή είναι η φυσιολογική ζωή.

Αναφερόμενος στο τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο, σημείωσε πως είναι μακριά: "Ξέρετε ότι αγωνιζόμαστε και παλεύουμε βήμα-βήμα. Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες", τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως προχωρεί στην υλοποίηση του σχεδίου εντός του καλοκαιριού και μέσα στους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες προβλέπονται 1.200 ΜΕΘ στη χώρα, δηλαδή στο μέσο ευρωπαϊκό όρο 12 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου