Πέντε μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο κόσμος μας είναι πλέον διαφορετικός. Τα δεδομένα – οικονομικά, κοινωνικά, περίθαλψης – έχουν αλλάξει με δραματικό τρόπο.

Το Φόρουμ των Δελφών, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, δεν θα μπορούσε να μην δώσει έμφαση στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αναλυτικές συζητήσεις, εκτιμήσεις και παρουσίαση της επόμενης ημέρας στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης είναι μεταξύ των θεμάτων που θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις των τεσσάρων ημερών.

Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 12:30, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τοποθέτηση της Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλας Κυριακίδη, η οποία θα παρουσιάσει το πώς η ΕΕ αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, και την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και πώς φτιάχτηκαν οι μηχανισμοί για να προσφέρουν αρωγή στις χώρες-μέλη, σε έναν τομέα που δεν εμπίπτει στις δικαιοδοσίες της Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, και ο Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, θα συζητήσουν για την επόμενη μέρα της πανδημίας, μετά την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος. Και, φυσικά, θα παρουσιάσουν τις προετοιμασίες που γίνονται ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών και γιατροί θα μιλήσουν για τις δοκιμές που γίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη για την παρασκευή ενός εμβολίου, ενώ θα συζητήσουν και τις δυνατότητες που δίνουν τα υπάρχοντα φάρμακα και οι θεραπείες που δοκιμάστηκαν σε ασθενείς.

Η έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά την μετά COVID εποχή θα συζητηθεί σε πάνελ με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Καθηγητή Γιάννη Τούντα, και του Επίτιμου Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Τζον Κυριόπουλος. Σε ερωτήσεις θα απαντήσει ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο πρώην Υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.

Το πώς η πανδημία μεταμορφώνει την Ευρώπη, αλλά και τον πλανήτη, είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει σειρά από πάνελ, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και παραγόντων της αγοράς, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και ειδικών.

Η παρακολούθηση στο online Forum είναι δωρεάν με εγγραφή. Εγγραφείτε στο delphiforum.gr 

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με διεθνή χαρακτήρα, όπου συναντώνται κάθε χρόνο προσωπικότητες κύρους και πρωτοπόροι από την Οικονομία, την Πολιτική και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη