Λίγο πριν να κατεβάσει τα ρολά του, βρίσκεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Σύλλογος Ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας της Αθήνας, που εδρεύει στην περιοχή του Ελληνικού και στον οποίο είναι εγγεγραμένοι περίπου 2.000 ασθενείς. Το ποσό που οι τελευταίοι καταβάλλουν ως συνδρομή ανέρχεται στα 10 ευρώ ετησίως.

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Σύλλογος δεν πραγματοποίησε ούτε μία εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση κατά πλάκας, που ήταν στις 30 Μαΐου. 

Μέσω των εκδηλώσεων αυτών, ο Σύλλογος είχε τη δυνατότητα να συγκεντρώνει κάποια ποσά μέσω χορηγιών και δωρεών και δράσεων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την λειτουργία του γραφείου του και την μισθοδοσία των τριών υπαλλήλων του. Κάτι που φέτος λόγω της κατάστασης δεν επετεύχθη, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν απομακρυνθεί οι δύο υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικά, πέρσι τον Μάϊο ο Σύλλογος συγκέντρωσε το ποσό των 15.000 ευρώ -τον συγκεκριμένο μήνα τα έξοδά του ήταν 7.200 ευρώ- ενώ τον ίδιο μήνα φέτος τα έσοδα  ήταν μηδενικά. 

Ηδη, από όσο γνωρίζουμε, ο Σύλλογος έχει στείλει επιστολές για την οικονομική του στήριξη σε επιχειρηματίες, φαρμακοβιομηχανίες, αθλητικούς συλλόγους, ενώ προτίθεται να ζητήσει και την βοήθεια της Πολιτείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις