Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας την ακύρωση του σχεδιασμού για εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο "Καραμανδάνειο" παιδιατρικό νοσοκομείο.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια, καθώς η απόκτηση του τομογράφου είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες, από τη δοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

"Η εξέλιξη  αυτή αποστερεί από τους χιλιάδες μικρούς ασθενείς όλης της Δυτικής Ελλάδας, που περιθάλπονται κάθε χρόνο στο νοσοκομείο, την πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και αναγκαίο διαγνωστικό μέσο, το οποίο  διασφαλίζει μηδενική έκθεση σε επιβλαβή ακτινοβολία", σημειώνεται.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οδηγούνται σε ταλαιπωρία οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, διότι, είτε διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό του Ρίου ή σε νοσοκομεία εκτός Πατρών.

Όπως αναφέρουν, περιορίζει επίσης τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των θεραπόντων ιατρών και υποβαθμίζει το μοναδικό Παιδιατρικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής.

"Θα έπρεπε αντιθέτως να στηρίζεται με κάθε τρόπο από το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές, με έμψυχο και άψυχο δυναμικό, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την κοινωνική και επιστημονική του προσφορά", υπογραμμίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑ, για να σημειώσει:

"Στηρίζουμε με κάθε μέσο το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου για άμεση έναρξη λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Καραμανδάνειο και διαφωνούμε κάθετα με την μεταφορά του σε οποιαδήποτε άλλη δομή Υγείας. Η διεκδίκηση άμεσης λειτουργίας του πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας