Τη δημιουργία αναπτυξιακού clawback στο Φάρμακο, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου "The Future of Healthcare in Greece", χαρακτήρισε ως εξαιρετικό τον συντονισμό όλων των αρμόδιων Φορέων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας βοήθησε σημαντικά έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία των κυβερνητικών οργανισμών και των υπουργείων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός - είπε - έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις των πολιτών, ενώ απομακρυσμένη εργασία και εκπαίδευση λειτούργησε με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Φάρμακο

Όσον αφορά στη φαρμακευτική πολιτική, ανέφερε ότι στα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης είναι η οριστικοποίηση των πολιτικών για το clawback και το rebate σε διάλογο με τη Φαρμακοβιομηχανία, η εφαρμογή του αναπτυξιακού clawback, η ενίσχυση των Επιτροπών Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων και η πολιτικές ενίσχυσης διενέργειας κλινικών μελετών.

Επιπλέον, το υπουργείο θέτει σε προτεραιότητα την εφαρμογή και υλοποίηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία καθώς και την επικαιροποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και αναδιάρθρωση των ΤΟΜΥ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία